schoonheidssalon le papillon

Hoera, mijn praktijk is weer open!

Hoera, sinds afgelopen maandag mag onze branche weer aan het werk. Wat ben ik dankbaar voor het behandelen van mijn cliënten deze week, heerlijk.

Ik kan mij niet herinneren mezelf zo opgelaten te hebben gevoelt als na de persconferentie op zondagavond 15 maart. Ga ik dicht, ga ik niet dicht… HELP. Na wikken en wegen en contact met een collega schoonheidsspecielist heb ik besloten mijn praktijk voor onbepaalde tijd te sluiten. De gewenste 1,5 meter afstand houden kunnen wij in de praktijk niet uitvoeren. Een dag eerder had ik nog contact met de cliënt van maandagochtend 9.00 uur, of ik nog wel open was… Als u wilt komen, dan bent u welkom. Dit was mijn laatste klant, daarna ging de deur dicht. Dan beginnen alle, voor mijzelf, emotionele telefoontjes om alle afspraken te annuleren. Tussendoor even bellen met collega’s en schoonzus die in hetzelfde schuitje zit met haar kapsalon. 
Tegelijkertijd besef ik mij, dat ik zo blij ben dat mijn praktijk aan huis zit. Hoeveel collega’s zullen zich nog grotere zorgen maken over huur en loonkosten? Nu beperk ik mijn schrijven tot onze eigen branche, maar mijn medeleven gaat uit naar alle bedrijven in het land die in zwaar weer verkeren. Ook onze beide dochters hebben baantjes die stopten. Dus ook hun bazen moeten zoeken naar mogelijke oplossingen tot aanpassen.

Zo fijn om de afgelopen week weer gesprekken te voeren met mijn lieve cliënten. Dan kom je ook op de minder leuke gesprekken, de gesprekken van cliënten die daadwerkelijk familie of vrienden zijn verloren aan Corona. Laten we hopen dat deze lockdown verdere slachtoffers tot een minimum laat beperken.

Verveeld heb ik mijzelf niet, wel deed ik de dingen die ik deed eens zonder te haasten. Zo was het in maart tijd voor het snoeiwerk in de tuin, wat inmiddels weer hard nodig is. Verder heb ik alle opgeslagen foto’s eens kunnen archiveren op alfabet, naam en datum. Natuurlijk moest ook de nodige administratie bijgewerkt worden, dus het jaar 2019 is afgesloten. Alle permanente make-up klanten staan nu ook in het computersysteem en de AVG is weer bijgewerkt.

Al snel waren er allerlei webinars om te volgen, zo zat ik iedere vrijdagmiddag klaar voor een webinar over permanente make-up. Bij Laviesage heb ik 2 online trainingen gevolgd, dus ook die kennis is weer up to date. Helaas ging de training van Phitex niet door, evenals de ontmoeting met Jan Marini herself! Wat Phitex betreft, dat gaat later in het jaar vast nog eens plaatsvinden. Voor Jan Marini is dat lastiger; zij zal uit Amerika moeten komen en er zullen teveel mensen aanwezig willen zijn. Maar ook daar is een oplossing voor: in deze tijd is het digitaal vergaderen of trainen normaal geworden. In mei en ook in juni staan digitale trainingen gepland met Tracy (van JanMarini) en Jan Marini zelf. Vast minstens net zo leerzaam!

Ook mijn vreselijk leuke hobby “dansen” moest stoppen. Alhoewel er allerlei online lessen te volgen waren heb ik ze niet gevolgd (sorry). Samen met mijn vriendin ging ik iedere vrijdagochtend wandelen en koffie drinken bij het veer, hoe leuk is die trap daar geworden! En natuurlijk hebben we ook nog een hond. Paul, die thuis werkt, en ik hebben nog nooit zoveel samen de hond uit gelaten. En als zovelen hebben ook wij de puzzels weer van zolder gehaald.

Na 8 weken is het heerlijk om weer aan het werk te mogen! Weliswaar met wat aanpassingen maar dat maakt mij niet uit.

Blijf gezond en allert. Tot snel!
Lucienne

Binnenkort verkrijgbaar Superboost en lichttherapie behandelingen

Geef jouw gelaat de ultieme workout!